Främlingsbarn – Rachel Abbott

När Emma Joseph träffade sin make David, var han en man förkrossad av sorg. Hans första hustru dog när hennes bil körde av vägen, och deras sexåriga dotter Natasha försvann mystiskt från olycksplatsen.

Nu, sex år senare, tror Emma att de lagt de smärtsamma åren bakom sig. Hon och David har byggt upp ett nytt liv tillsammans och har blivit föräldrar till en liten pojke. Men så kommer en främling in i deras liv, och deras värld vänds upp och ned.

Emma känner sig inte längre trygg. Vad hände egentligen med Davids familj? Och varför fruktar hon för sig själv och sitt barn? När en desperat Emma kontaktar sin gamla vän Tom Douglas på polisen för att få hjälp sätter hon allas liv i fara. Snart uppdagas ett nät av svek och lögner som chockar och skakar om dem alla i grunden.

 
Kommentar:

Det här är en spännande historia men jag tycker inte att den är särskilt väl utförd. Karaktärerna ger mig ingenting och jag har svårt att engagera mig särskilt mycket i vad som händer.

Historien drar iväg lite väl mycket också, jag kan inte köpa allt som händer, och polisarbetet känns inte alldeles trovärdigt. Men visst är det spännande, det är en underhållande spänningsroman i samma anda som Harlan Coben och Linwood Barclay, fast jämför inte med Coben och Barclay när de är i toppform.
 
Om jag skulle sätta betyg så är det här en typisk trea. Det roar för stunden men inte mycket mer än så.
 
Fakta:
Förlag: Stimpla Publishing
Antal sidor: 325
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.