Skugghäxan – Katerina Janouch

Cecilia befinner sig i Paris. Hon upplever ett erotiskt äventyr och får även tillfälle att träffa eldsjälar i fråga om naturliga förlossningar. På planet hem nås hon av nyheten att dottern Gretas bästa vän – en flicka vars familjeförhållanden är allt annat än enkla – har försvunnit.
 
Cecilia slungas in i arbetet på förlossningen och familjens livsbekymmer. Sökandet efter den försvunna flickan intensifieras och Cecilia kan inte låta bli att engagera sig. Snart kryper det fram att Greta kan ha med försvinnandet att göra – vad är det hon döljer?
 
Kommentar:

Skugghäxan är nionde boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund. De övriga åtta är BedragenSysterskapHittebarnetTigerkvinnanModershjärtatNattsländanBlodssystrar och Barfotaflickan

Cecilia Lund har blivit ett stående inslag under somrarna för mig och många andra. Formatet är välbekant och handlingen vardagsnära (men lite mer spännande) och det är väl det som är tjusningen med Katerina Janouchs populära bokserie. Det är snabbläst verklighetsflykt med många igenkännande inslag. Det är få författare som känns så samtida som Janouch. Jag citerar mig själv från min recension av Barfotaflickan – för det gäller fortfarande:
 
Katerina Janouch håller stilen i sin alldeles egna genre av relationsdeckare/nutidsroman. Hon har en speciell förmåga att lyssna av samtiden, medelklasslivet, föräldraskapet, tonåren – ja egentligen alla åldrar, relationer, vardagslivet och hela samhällsklimatet, och koka ner det till en underhållande roman. Hon gör det gång efter gång och det är riktigt imponerande. Som alltid kan jag inte låta bli att undra hur vi kommer att se på de här romanerna om tio eller tjugo år?
 
Jag börjar dock tröttna lite på Cecilia. Jag kan inte sätta fingret på vad det är, men det är något hos henne som stör mig. Jag har dock inte tröttnat på de här böckerna, långt ifrån. Jag ser fram emot en ny bok nästa sommar, för minst en till lär det bli. 
 
Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 438
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Malins bokblogg och boktok73.