Den mörkaste hemligheten – Alex Marwood

När den treåriga flickan Coco – tvilling till identiska systern Ruby – försvinner under sin pappas femtioårsfest, väcker fallet en enorm uppståndelse i medierna. Flickans föräldrar är rika och har stort inflytande, liksom de vänner vars sommarhus vid havet festen hölls i. Vad var det egentligen som hände den där ödesdigra kvällen?
 
Handlingen sträcker sig över två helger. Den första är den då Coco försvinner. Den andra den då de mörkaste av hemligheter till sist ska komma att avslöjas…
 
Kommentar:

Jag gillade Alex Marwoods debutroman Onda flickor och hennes nästa bok Granne med döden var helt fantastisk i all sin vidrighet. Det var två helt olika böcker, och hennes tredje, Den mörkaste hemligheten, tycker jag också är helt annorlunda. Hon verkar förnya sig för varje bok. 

 Det här är ingen rafflande spänningsroman utan det är mer ett krypande obehag som sakta smyger sig på. Det är otäckt och olustigt, mörkt och tragiskt, och framför allt finns här ett persongalleri som är näst intill perfekt konstruerat. Alla karaktärer känns väldigt äkta – och alla är härligt osympatiska. Det finns inte en enda person som man helhjärtat tycker om utan alla har sina fel och brister. Vissa större fel och brister än andra.
 
Storyn är också den välkonstruerad. Man förstår visserligen ganska tidigt vad som har hänt, men det finns ändå tillräckligt många överraskningsmoment som räcker hela vägen till upplösningen. Och det är en mycket underhållande och obehaglig resa dit.
 
Fakta:
Förlag: Modernista
Antal sidor: 366
Utgivningsår: 2016
 
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg, Boktok73 och Annikas litteratur och kulturblogg.