Jag ger dig solen – Jandy Nelson

Noah och Jude är tvillingar, bästa vänner, och olika som natt och dag. Noah vill hellre måla av världen i sitt skissblock än leva i den, medan Jude kastar sig ut i de högsta vågorna tillsammans med surfkillarna. Alla vill vara Judes vän, ingen vill vara Noahs. Tills Brian dyker upp, Brian som samlar på meteoriter och får Noahs kropp att vibrera. Men då inträffar det otänkbara – en tragedi som slår tvillingarnas liv i spillror. Och allt förändras.
 
Tre år senare pratar tvillingarna inte längre med varandra. Noah har slutat måla och Jude har blivit en ensamvarg. Jude försöker ställa allt som gått fel till rätta, vilket sammanför henne med en excentrisk skulptör och en kille med världens krokigaste leende. Ett möte som kommer vända tvillingarnas liv upp och ner, igen.
 
Kommentar:

Jandy Nelsons Himlen börjar här är en av de finaste böcker jag läst. Men den toppas eventuellt av denna. Det här är så himla fint så jag vet nästan inte vad jag ska skriva om den.

De här boksidorna rymmer så mycket. Det är passion och kreativitet, jag menar PASSION! och KREATIVITET!, det sprakar av färg och liv och rymdens alla stjärnor. Men det är också mörker, svart mörker, ensamhet, tomhet och vilsenhet. Det är allt på en och samma gång. Och den är utsökt skriven, ett vackert språk med många metaforer som i andra sammanhang skulle kunna vara bläh men här blir det bara ÅH!
 
Det här är så fint så jag nästan dör, en ljuvlig liten pärla som förtjänar solen, stjärnorna, haven, träden, och alla blommorna.
 
Fakta:
Förlag: Gilla Böcker
Antal sidor: 380
Första meningen: Det är så här allt börjar.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Carolina läser , Sofies bokblogg och Enligt O.