Tistelblomman – Amanda Hellberg

Ensligt beläget på skotska höglandet ligger Tistelblomman, huset som Maja Grå och hennes Jack har flyttat till. Så fort Maja kliver över tröskeln känner hon husets dragningskraft – en känsla som hon först avfärdar men som bara blir starkare. I trakten viskas det om hemsökelser så fasansfulla att ingen i lokalbefolkningen vågar sätta sin fot på ägorna.
 
Närvaron av något som inte ska vara i Tistelblomman blir bara starkare och när Jack måste resa bort en tid blir Maja ensam i det stora huset. Ensam med sitt tvivel och sina känslor. Att hon då tappar fokus på Tistelblommans gåta visar sig vara ett oåterkalleligt misstag.
 
Kommentar:

Tistelblomman är tredje boken om Maja Grå, och den andra jag läser. Jag tyckte väldigt mycket om Döden på en blek häst, som utspelade sig i Oxford. Här är det istället skotska höglandet som gäller, men liksom i förra boken är det mysrys på högsta nivå. Det här är en klassisk spökhistoria i modern kostym, blandad med lite deckargåta.

Det här är riktigt läskigt på sina håll, så där krypande-smygande-inte-släcka-lampan-läskigt. Skönt obehagligt, jag blir riktigt förtjust.
 
Fakta:
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2012
Antal sidor: 298
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Dark Places och Bokhora.