De vackraste – Karin Slaughter

Alla har hemligheter. Vissa är bara mer brutala än andra. Hennes man blir kallblodigt mördad. Hennes syster är spårlöst försvunnen.
 
När Claire börjar nysta i det förflutna förstår hon att livet hon levt aldrig varit på riktigt, och att hennes man inte var den hon trodde. Snart inser hon att sanningen är grymmare än hon någonsin kunnat föreställa sig.
 
Kommentar:

För några år sedan läste jag Fraktur, andra boken i Karin Slaughters Will Trent-serie. Jag tyckte riktigt mycket om den boken, men sedan glömde jag bort henne. Jag tror att böckerna slutade översättas till svenska.

Men nu är hon alltså tillbaka på svenska, med thrillern De vackraste. Inte en Will Trent utan en fristående. Någonstans önskar jag att jag inte hade läst den här boken, och därmed sluppit solka ner bilden av Karin Slaughter som en bra författare. Det här är riktigt uselt.
 
Det är mycket våldsamheter, äcklig och vidrigt, men det är vidrigt för sakens skull. Det är så konstruerat och utstuderat. Jag är inte särskilt känslig för att läsa våldsamheter men det här blir bara äckligt. Karaktärerna är också totalt oengagerande och dåligt skrivna. Jag skiter i om dom lever eller dör. Det är inga aha-smarta twister utan det är suck och stön-twister. Det är som en c-thriller. Eller som en c-variant av Gillian Flynn. 
 
”Över 30 miljoner sålda böcker”. Ja då förväntar jag mig faktiskt lite mer. Skräp säger jag bara.
 
Fakta:
Originaltitel: Pretty Girls
Förlag: Harper Collins Nordic
Antal sidor: 484
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Kulturloggen och Maddes bokblogg