En oemotståndlig affär – Birgitta Bergin

Anna Holm har gått vidare efter att hennes stora kärlek Calle omkom i en olycka. Hon är numera styrelseordförande för Vansbo fastigheter och försöker få livspusslet att gå ihop. En ny kärleksrelation står långt ner på listan, efter styrelsemöten och matsäckar till treårige Lucas dagisutflykter. 
På en mässa i Cannes träffar Anna den karismatiske bankmannen Fabian och sveps in i en passionerad relation. Men det är inte bara passionen som lockar henne Fabian kommer också med ett helt oemotståndligt affärserbjudande, en stor fastighetsaffär i Berlin. Det innebär mer tid för Anna i Berlin, och mer tid tillsammans med Fabian. Samtidigt har hon konstant dåligt samvete när det gäller Lucas. Hon är alltid sist att hämta på dagis och blir mer och mer irriterad på dagisfröken Filip, som Lucas avgudar. Filip med sina slitna jeans och t-shirt och sina oceanblå ögon som verkar se rakt igenom henne. 

Affären med Fabian kräver allt mer av Anna, både i jobbet och privat. Snart känner hon att hon håller på att tappa fotfästet. Och som om det inte vore nog vägrar Filip lämna henne ifred. Nu vill han till och med träffa henne och Lucas och fika! Vad är det han är ute efter egentligen? 

 
Kommentar:

En oemotståndlig affär är den fristående fortsättningen på Ett oemotståndligt förslag, en bok som gav mig blandade känslor. Jag både gillade och inte gillade den, kände mig ganska sur och irriterad efter att jag hade läst ut den, samtidigt som jag tyckte det var en bra bok.

Och jag har lite liknande känslor efter En oemotståndlig affär. Jag är irriterad hela tiden när jag läser. Jag tycker inte om Anna. Hon beter sig så korkat. Jag tycker absolut inte om Filip – en creepy nästan stalker till dagisfröken som beter sig på ett osunt och gränsöverskridande sätt. Vad håller han på med? Jag bara eldar upp mig och blir surare och surare, och samtidigt kan jag inte sluta läsa.
 
Även om det här är en ganska utstakad historia, man vet ganska väl hur det kommer att sluta, så har Birgitta Bergin ändå en förmåga att slänga in något som rör om och förflyttar boken från feelgoodfåran till något annat.
 
Det ska bli spännande att läsa nästa bok om Anna Holm. Jag är säker på att jag kommer att irritera ihjäl mig, men jag är också säker på att det kommer bli en oemotståndlig historia.
 
Fakta:
Förlag: Bokfabriken
Antal sidor: 342
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Beas bokhylla och Boklysten.