Now That I’ve Found You – Ciara Geraghty

Det här handlar om Vinnie, ensam pappa till en tonårsdotter och en sjuårig son. Vinnies fru lämnade familjen för femton månader sedan och nu försöker han få livet att fungera och ekonomin att gå ihop. Hans byggfirma gick i konkurs under krisåren och nu kör han taxi.
 
Det här handlar också om Ellen. Ellen med kryckor och ett stort ärr i ansiktet efter en tragisk bilolycka som förändrade hela hennes liv. Ellen brukar åka med Vinnies taxi till sina läkarbesök.
 
En dag ramlar Vinnie ihop bakom ratten, han drabbas av en panikattack, och Ellen tar hand om honom och kör honom till sjukhuset. Och det blir början på en trevande vänskap.
 

Det här är inte en vanlig ”pojke-möter-flicka”- eller ”kärlek-vid-första-ögonkastet”-historia. Vinnie och Ellen är båda i 40-årsåldern, och de har båda två tunga bagage att bära. Det är inte så enkelt att bara bli ihop. Det är många saker som behöver redas ut och falla på plats, och de behöver framför allt reda ut sig själva.

Ciara Geraghty är en pålitlig författare. Hon skapar alltid varma och fina berättelser med levande karaktärer. Riktiga människor som kliver ut ur boksidorna och blir dina vänner. Vinnie, hans barn, och framförallt hans härliga, irländska mamma sticker ut, liksom Vinnies vänner Kenny och Janine.
 
Now That I’ve Found You är en varm och genuin berättelse som innehåller både humor och svärta. Om du tycker om Jojo Moyes så kommer du också att tycka om Ciara Geraghty.
 
Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 416
Utgivningsår: 2014
 
Finns på Bokus och Adlibris.
 
Om du är sugen på boken men har svårt för att läsa på engelska så finns den även översatt till norska.