Barfotaflickan – Katerina Janouch

Barnmorskan Cecilia Lund fyller 40 och lever varannanveckasliv i en lägenhet i förorten. Barnen har blivit äldre och Cecilia kan satsa mer på sitt arbete.
 
En natt kommer en papperslös kvinna in på förlossningen. Hon föder en pojke men dagen efter försvinner hon spårlöst. Ingen vet vart hon tagit vägen eller varför hon lämnat kvar sitt nyfödda barn. Samtidigt sker en rad dramatiska händelser i Cecilias familj. Sonen Marcus drabbas och även modern Christina.
 
Kommentar:

Barfotaflickan är åttonde boken i serien om barnmorskan Cecilia Lund. De övriga sju är BedragenSysterskap, HittebarnetTigerkvinnanModershjärtatNattsländan och Blodssystrar.

Och Katerina Janouch håller stilen i sin alldeles egna genre av relationsdeckare/nutidsroman. Hon har en speciell förmåga att lyssna av samtiden, medelklasslivet, föräldraskapet, tonåren – ja egentligen alla åldrar, relationer, vardagslivet och hela samhällsklimatet, och koka ner det till en underhållande roman. Hon gör det gång efter gång och det är riktigt imponerande. Som alltid kan jag inte låta bli att undra hur vi kommer att se på de här romanerna om tio eller tjugo år?

Cecilia Lund är för mig en sån karaktär som jag inte riktigt tycker om, men ändå gillar. Jag har svårt att tycka om allt hon gör, men ändå kan jag inte låta bli att tycka om henne. Och det är väl kanske det som gör henne så mänsklig och levande. Jag gillar också att John får större utrymme i den här boken, med sina funderingar och perspektivet på mansrollen och livet som singelförälder. 

Vi ses igen nästa sommar, Cecilia Lund. Det förutsätter jag.

Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 454
Utgivningsår: 2015

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är boktok73.