The Happy Ever Afterlife of Rosie Potter (RIP) – Kate Winter

Det här är historien om hur Rosie Potter levde, dog och älskade (i den ordningen).
 
När Rosie vaknar en morgon tror hon att hon har världens värsta baksmälla, men hon upptäcker snart att hon faktiskt är död. Hela sovrummet är en enda röra och det verkar som att hon har blivit mördad. Men hon minns ingenting av kvällen före, vad är det egentligen som har hänt?
 
Rosie försöker anpassa sig till livet som död – att ibland ramla igenom fysiska föremål och ibland kunna röra vid dem, att se sina vänner och familj ledsna utan att kunna trösta, och att se sin pojkvän Jack hångla med en annan kvinna. Det är inte lätt. Men Rosie gör allt för att avslöja sanningen om sin död. Och det visar sig att det finns någon som ser henne, någon som kan hjälpa henne. 
 

Ibland köper jag böcker på grund av titel och omslag, och det här är ett sådant tillfälle. Det här går ju bara inte att motstå! Och det visar sig vara ett rätt så trevligt innehåll också, som bäst kan beskrivas som en svart romantisk komedi. Att den utspelar sig i irländska Ballycarragh gör inte saken sämre. 

Jag gillar Rosie, hon är en kul karaktär som försöker göra det bästa av sitt liv som död. Och det är också en väldigt kul historia som inte är alldeles självklar. Man vet inte riktigt åt vilket håll det är på väg eller vad som kommer att hända. Det är inte en fullträff som går rakt in in hjärtat på mig, men det är en rolig, annorlunda och bitterljuv historia och en klart godkänd debut av Kate Winter.
 
Fakta:
Förlag: Sphere
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2015
Första meningen: It’s early.
 
Finns på Bokus och Adlibris.