Pensionatet vid världens ände – Camilla Davidsson

Emma lämnar Caminon med förhoppningar om ett mer harmoniskt liv. Hemma i Stockholm väntar ett oemotståndligt jobberbjudande och flera sms från Eric, amerikanen som ett par månader tidigare lämnat henne för en annan kvinna. Trots sina föresatser tackar Emma ja till det prestigefyllda jobbet och snart ser tillvaron helt annorlunda ut än hon tänkt sig. 
En oväntad resa blir början på en negativ spiral som slungar Emma tillbaka ner i det mörker hon försökt lägga bakom sig. Hon ser ingen annan utväg än att återigen fly. Denna gång till en plats så nära, men ändå så fjärran att den kunde ha legat vid världens ände.
 
Kommentar:
Jag var riktigt förtjust i första boken om Emma, Under Vintergatans alla stjärnor, och såg mycket fram emot att läsa uppföljaren Pensionatet vid världens ände. Men jag blev grymt besviken. Här finns ingenting av det som gjorde första delen så bra.
 
Där fanns en spännande miljö, intressanta karakatärer, och jag kunde tycka om Emma och heja på henne. Det var en resa i boken, en utveckling från A till B. Här sker precis samma grej, från A till B. Fast här reser hon inte till Spanien, hon reser till Fårö. Vilsenheten är lika stor om inte större. Jag är bara irriterad på Emma, hela tiden. Sista tredjedelen av boken är okej, men allt det som händer i Stockholm hade jag lika gärna kunnat vara utan. 
 
Men, jag inser att jag inte är målgruppen. Är du en bekräftelsesökande, karriärklättrande, statusjagande, överarbetad duktig flicka som längtar bort så kanske du känner igen dig och kan relatera med Emma. Det är så långt borta från min vardag och min personlighet, överpresterare som mår dåligt gör mig bara irriterad. 
 
Fakta:
Förlag: Bladh by Bladh
Antal sidor: 327
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.