How I Lost You – Jenny Blackhurst

För tre år sedan mördade Susan Webster sin 12 veckor gamle son Dylan. Hon diagnostiserades med förlossningspsykos och har precis avtjänat sitt straff. Nyligen frigiven och med ny identitet försöker hon nu bygga upp sitt liv på nytt. Hon har inte längre ett barn, ingen make, och ingen kontakt med sin familj. Hon har inte heller några minnen från den dagen hon kvävde sin son till döds men har tvingats acceptera vad hon gjort.
 
Så plötsligt får hon ett kuvert i brevlådan, adresserat till Susan Webster. Inuti finns ett foto på en liten pojke och på baksidan står det ”Dylan 3 år”. Susan blir chockad. Vem känner till hennes nya adress och hennes förflutna? Är det ett elakt skämt eller kan det möjligen vara så att Dylan fortfarande lever?
 

Det händer fler saker och Susan vet inte om hon håller på att förlora greppet om verkligheten. Är hon psykiskt sjuk på riktigt eller vad är det som händer? Polisen är inte så intresserad av att hjälpa en barnamördare men Susan kommer i kontakt med Nick, en journalist som hjälper henne att undersöka och gräva i fallet. Och det är mycket som inte stämmer. 

Det är ett väldigt kittlande och intressant scenario som den här boken utlovar, och inledningsvis är det också en mycket bra historia. Det är spännande, obehagligt och tempot är rappt. Tyvärr barkar det iväg en del och allt som händer är inte helt trovärdigt, men det kan jag lätt bortse ifrån. Ungefär som när man ser en b-thriller, logiskt finns det vissa brister men det hindrar mig inte från att sitta på helspänn. Här finns också många twister och svängar och det enda man kan vara säker på att är att ingen är den man tror den är.

How I Lost You är Jenny Blackhursts debutroman och en helt okej sådan. Jag tänker lite Linwood Barclay eller Harlan Coben i stilen, så gillar du dem kan du gärna kolla in Jenny Blackhurst.

Fakta:
Förlag: Headline
Antal sidor: 352
Utgivningsår: 2014

Finns på Bokus (e-bok till kanonpris!) och Adlibris.