Mannen som glömde sin fru – John O’Farrell

Många äkta män glömmer saker: de glömmer att deras fru hade ett viktigt möte samma morgon, de glömmer att köpa mjölk, en del glömmer sin bröllopsdag. Men Vaughan har glömt att han ens har en fru. Vad hon heter, hur hon ser ut, deras gemensamma historia allt är utraderat i en katastrofal minnesförlust.

Vaughan får veta att han och Maddy är mitt uppe i en infekterad skilsmässa, men när de träffas är det kärlek vid första ögonkastet. För honom. Maddy däremot, har deras kraschade äktenskap i färskt minne.

Kommentar:
Mannen som glömde sin fru
är ypperlig underhållning, den allra bästa sortens feelgood som innehåller både sött och salt. 

Det handlar alltså om Vaughan som vaknar upp på ett tåg och vet inte vem han är. Han minns inte sitt namn  eller några detaljer alls om sin person. Han har glömt sin fru och sina barn, sitt jobb och var han bor. När han bit för bit får återupptäcker sig själv så uppdagar han saker om sitt liv och den person han var som han inte riktigt tycker om. Och inte att förglömma, han blir blixtförälskad i den fru han håller på att skilja sig ifrån.
 
Man behöver inte ha tappat minnet för att kunna känna igen sig i den här historien. Hur vi tar saker för givna och hur lätt det är att glömma det som egentligen betyder mest av allt i livet.
 
Det här är både rolig och sorglig läsning, berättad med värme och mycket, mycket underhållande. När kommer filmen? 
 
Fakta:
Originaltitel: The Man Who Forgot His Wife
Antal sidor: 317
Utgivningsår: 2013
Första meningen: När jag var barn brukade vi titta på tv-programmet Mr & Mrs, där gifta par tävlade om vem som kände sin partner bäst.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Pocketlover, Bokstunder, och dagarna går…, och Boklyan.
 
Psst: Vill du läsa andra böcker som handlar om minnesförlust – testa Innan jag somnar eller Man utan minne.