Billy and Me – Giovanna Fletcher

Sophie May lever ett stillsamt och tillbakadraget liv i den lilla byn Rosefont Hill. I barndomen var hon med om en traumatisk händelse som fick henne att dra sig undan från vänner och världen, hon bor hemma hos sin mamma och jobbar i en liten tebutik/café.

Så blir det filmspelning i den lilla byn och Sophie möter Billy – som visar sig ha huvudrollen i filmen och vara en stjärna på uppgående. De blir förälskade men Billys kändisskap ställer till med problem. Sophie är inte bekväm med uppmärksamheten från tabloidpress och allmänhet. Är hon beredd på att bli granskad och hennes hemlighet avslöjad?

Billy and Me var precis den typ av bok jag behövde läsa just nu – mysig, varm och med ett stråk av smärta och svärta. Jag tycker själva berättelsen är lite ojämn, ibland glimrar det till och blir riktigt bra, men på andra ställen faller det en aning platt. Hela storyn byggs upp med att Sophies hemlighet svävar som en stor skugga över henne, men när hemligheten väl avslöjas så blev det lite antiklimax. Jag har överhuvudtaget svårt för Sophie som karaktär, men det vägs upp av att jag gillar Billy väldigt mycket. Så sammantaget blev det en trevlig lässtund. Och omslaget, visst är det snyggt!
 
Det här är Giovanna Fletchers debutbok. Hon är gift med Tom Fletcher från McFly, och jag gissar att hon hämtat en del inspiration från sitt eget liv som ”kändisfru”. 
 
Fakta:
Förlag: Penguin Books
Antal sidor: 402
Utgivningsår: 2013
Första meningen: When I was four years old, all I ever wanted was to have a weeing Tiny Tears doll.
 
Finns på Bokus och Adlibris.