När slutar du läsa?

Goodreads har frågat sina medlemmar vilka böcker de aldrig läste ut och sammanställt svaren i en snygg liten infographic ”The psychology of abandonment”. I topp 5 hittar vi bland annat Fifty Shades of Grey och Män som hatar kvinnor.

Ofta slutar man läsa för att boken är långsam eller tråkig, men de allra flesta läser trots allt färdigt boken för att man vill veta hur det ska sluta eller för att man av princip alltid slutför det man påbörjat. Sån är jag också,  jag läser ut nästan allt jag påbörjar, det finns några få undantag där jag känt att det här inte är för mig och lagt boken på hyllan, men 99% av alla böcker läser jag ut. Lite märkligt kan tyckas att jag är så noga med att slutföra mina tradiga läsprojekt när jag inte har några som helst problem med att till exempel stänga av dåliga filmer. Och att slutföra projekt privat eller på jobbet är ju oftast grymt tråkigt, det är mycket roligare att börja på nya…