Fantomsmärta – Thomas Enger

”Om du tar reda på vem som har lurat mig så ska jag berätta vad som hände dagen din son dog.”
 
Det meddelandet får kriminalreporter Henning Juul från den fängslade ex-torpeden Tore Pulli. Han hävdar att han är oskyldigt dömd för mord och vill att Henning ska hitta den riktiga mördaren.
 
Sanningen har aldrig varit viktigare för Henning Juul. Och för att få fram den måste han bege sig djupt in i en mytomspunnen och svårgenomtränglig värld. Henning hittar fler frågor än svar och samtidigt blir han mer och mer osäker på om han kan lita på Pulli. Snart går det upp för honom att han är på väg att avslöja inte bara en utan flera gärningsmän. Gärningsmän som inte är att leka med.
 
Kommentar:
Äntligen! Jag har väntat ett år på att få läsa uppföljaren till Skendöd som slutade med en så oförlåtligt spännande cliffhanger. Nu är den alltså här, Fantomsmärta, som är den andra boken om journalisten Henning Juul.
 
Här beger sig Henning ner i den undre världen, bland torpeder, muskelbyggare och strippklubbar, för att leta efter en mördare som inte blivit dömd. Hittar han mördaren, kommer han att få upplysningar om vad som hände den natten det började brinna i Hennings lägenhet och hans son Jonas omkom. Det är Hennings drivkraft och det som är huvudhandlingen i böckerna. Har någon försökt ta livet av honom eller hans son, och i så fall varför?
 
Fantomsmärta håller samma höga nivå som Skendöd, kanske den till och med är snäppet bättre. Intrigen är klurig med flera oväntade händelser, allt som sker är inte självklart. Jag har verkligen fastnat för Henning Juul, och vill inget hellre än att han ska få svar på sina frågor. Och jo, det är en cliffhanger även den här gången. Det är med spänning jag väntar på nästa bok som kommer ut 2013!
 
Fakta:
Originaltitel: Fantomsmerte
Förlag: Forum
Antal sidor: 427
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Jockes Harley står redan där.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg och Bokhora.