Frostbett – Peter Bäckman

I ett frostbitet Östersund hittas en man brutalt mördad och kriminalinspektör Stefan Tideman och hans kollegor vid polisen kopplas genast in. De förbryllas av grymheten i mordet, det till synes välplanerade dådet och de frånvarande spåren.
 
Samtidigt på en annan ort i Sverige befinner sig en man, märkt av mobbning och driven av hat och hämndbegär, som är beredd att offra allt för att uppnå sina mål. Oförrätter måste hämnas, personer ska suddas ut.

En utredning tar sin början, en jakt på en mördare som hela tiden ligger steget före. Det blir en kamp på liv och död som plötsligt tar en otäck vändning…

 
Kommentar:
En av fördelarna med att vara bokbloggare är att man då och då får böcker skickade till sig som man inte annars hade upptäckt. Böcker som passerar lite vid sidan av det stora bokflödet. Böcker som Frostbett.
 
Frostbett är Peter Bäckmans debutroman, och som sådan tycker jag den är klart godkänd. Jag gillar den jämtländska miljön och själva intrigen är spännande, även om det gärna hade kunnat skruvas upp ett par steg och bli ännu tätare. Mobbing är ett angeläget ämne och här visar det tydligt vilka konsekvenserna kan bli.
 
Jag är däremot inte så förtjust i språket. Det var fan vad alla svär så mycket hela tiden. Verkligen, hela tiden, både när de tänker och när de pratar. Dialogerna lämnar en del att önska. Men på det stora hela är det en helt okej deckare, som gör mig nyfiken på att läsa uppföljaren I saknaden föds hatet.
  
Fakta:
Antal sidor: 286
Utgivningsår: 2010
Första meningen: Vinden rev och slet i de stora tallarna som omgav platsen.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Tina O och Violens boksida.