Sommar för evigt – Jenny Han

Belly har haft två stora kärlekar i sitt liv, båda med efternamnet Fisher. Men hon valde Jeremiah. Jeremiah som alltid funnits där och som aldrig svikit henne. Och efter att ha varit oskiljaktiga i snart två år – de går till och med på samma college nu – är Belly säker på att Jeremiah är hennes livs kärlek.

Då dyker Conrad upp. Conrad som svek, men som fortfarande älskar henne. Plötsligt är de där igen, alla tre, i huset vid havet, och Belly börjar tveka. Kan hon verkligen gifta sig med Jeremiah om det innebär att hon förlorar Conrad? Belly tvingas konfrontera sina känslor för Jeremiah och Conrad och inse vad hon kanske alltid vetat: någons hjärta kommer att krossas.

Kommentar:
Sommar för evigt är tredje och avslutande delen i Jenny Hans omtyckta trilogi om Belly, bröderna Fischer och sommarhuset i Cousins. Jag tokälskade Sommaren jag blev vacker, älskade Ingen sommar utan dig, men jag blir inte fullt så lyrisk över Sommar för evigt. Det här är inte riktigt lika bra… Jag hade önskat mer.

Belly irriterar mig. Jere irriterar mig. Conrad gör det inte, men han är å andra sidan inte i centrum på samma sätt. Jag saknar de där gnistrande scenerna som det fanns gott om i ettan och tvåan, här gnistrar det bara till ett fåtal gånger.

Lite tråkigt kanske att böckerna blir sämre istället för bättre, men det gör faktiskt inte så mycket. Det här är inte på något vis dåligt, och jag känner mig nöjd och tillfreds med hur det hela slutar. De sista sidorna är riktigt fina. Och sammantaget är det här är en riktigt fin serie med mycket sommarkänsla.

Fakta:
Originaltitel: We’ll Always Have Summer
Förlag: B Wahlströms
Antal sidor: 270
Utgivningsår: 2012
Första meningen: När jag var liten brukade min mamma och jag titta på gamla musikaler på onsdagskvällarna.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Read N See, Flaskposten, Unga böcker och Flisans boktips.