Tio chick-lit favoriter

Jag älskar chick-lit. Lättsmälta, roliga, bitska, underhållande romaner där relationer står i fokus. Här kommer tio läsvärda tips! Vilka är dina favoriter?

From Notting Hill with Love… Actually – Ali McNamara
En alldeles ljuvlig historia om dagdrömmaren och filmälskaren Scarlett som får chansen att bo en månad i Notting Hill, och blir indragen i sin alldeles egna romantiska film. En skamlös flirt med romcom-filmgenren, men helt oemotståndlig!

Den man älskar – Emily Giffin
Det här handlar om nygifta Ellen som springer på sin första kärlek Leo, ”the one who got away”. Killen hon aldrig riktigt kunnat glömma eller komma över. Hon börjar ifrågasätta sitt liv, älskar hon sin man Andy? Eller älskar hon Leo? En fantastisk bra, trovärdig och smart skriven chick lit.

You’re the One that I (don’t) Want – Alexandra Potter
Galet och charmigt, med ett stänk av magi i handlingen. Det handlar om Lucy och Nate som i tonåren kysste varandra under Suckarnas bro i Venedig, vilket enligt legenden betyder att man är sammanlänkade för evigt. Men legenden är en förbannelse för det visar sig vara omöjligt att komma bort från varandra. Ödet för dem samman igen och igen och igen.

Nästa sak på min lista – Jill Smolinski
June får en lista i sin hand efter att 24-åriga Marissa dött i en bilolycka, en lista med ”20 saker att göra innan jag fyller 25”. June ser det som sin plikt att utföra alla punkterna på listan, och det leder till att hon omvärderar hela sitt liv. Inte bara yta utan även lite djup.

Typ trettio – Lisa Jewell
En charmig historia om 30-åringarna Dig och Nadine som känt varandra hela livet och är bästa vänner. Enter Delilah, Nadines nemesis och Digs gamla ungdomskärlek, vilket skakar om alla deras liv. Lisa Jewells bästa bok, högklassig feelgood!

Me and Mr Darcy – Alexandra Potter

Alexandra Potter är en av mina stora favoriter. I den här boken möter vi boknörden Emily som åker till England för en tripp i Jane Austens fotspår. Och hon möter ingen mindre än Mr Darcy. Roligt och magiskt, totalt förutsägbart, men det gör absolut ingenting.

Bridget Jones dagbok – Helen Fielding
Boken som verkligen drog igång hela chick-lit vågen på allvar när den kom ut 1996. Ska jag vara ärlig så minns jag inte längre boken, det är film-Bridget som har tagit över. Men jag minns att jag tyckte väldigt mycket om boken när jag läste den. Den platsar på listan av nostalgiska och historiska skäl.

50 sätt att träffa den rätte – Lucy-Anne Holmes
En modern Bridget Jones, utan viktnojjor men istället en väldigt fräck mun. Det är rappt och roligt, hysteriskt roligt till och med. Skrattgaranti utlovas.

Karriär & köksbesvär – Sophie Kinsella
Sophie Kinsella är mer än bara Shopaholic-serien, hon är som bäst i sina fristående böcker. Här handlar det om juristen Samantha som ställer till det på jobbet och flyr ut på landet för att gömma sig. Hon tar anställning som hemhjälp utan att ha en aning om hur man sköter ett hem. Humor och förvecklingar. 

Är det någon där? – Marian Keyes
En bitterljuv historia av chick lit drottningen Marian Keyes. Hon har skrivit flera böcker om systrarna Walsh, här handlar det om fjärde systern Anna. Det är lättsmält och allvarligt, sorg och glädje, liv och död på samma gång. Chick-lit med svärta.