What’s New, Pussycat? – Alexandra Potter

What’s New, Pussycat? handlar om Delilah, som lever ett vanligt, småtråkigt småstadsliv med sin sambo Lenny som hon varit ihop med sedan tonåren. Han är chef på en sängaffär, poppis på puben, och har precis köpt en Vauxhall. Vad mer kan en tjej önska sig? När Lenny friar inser Delilah att hon inte kan gifta sig med honom, hon måste få ut mer av livet, så hon packar ihop sin samling Tom Jones-skivor, sin whippet Fatso, och drar till London på vinst och förlust.
 
Hon hamnar i Notting Hill där hon träffar nya vännerna Sam och Vivienne, och hon träffar Charlie. Han är både rik, sexig och intresserad av henne, och Delilah dras in i en virvelvind av glamorösa fester. Hon är ljusår från sitt gamla liv och sig själv – precis som hon ville. Eller?  
 
What’s New, Pussycat? är Alexandra Potters allra första bok. Den skrevs 2000 och kom i nyutgåva 2011. Det märks att det är en tidig Potter, hennes senare titlar är en klass bättre, men det här är fortfarande både roligt och underhållande. Här finns samma ingredienser som i de flesta av hennes böcker: en jordnära huvudperson, en excentrisk väninna, en vanlig kille och en spännande kille. Men det är ändå en ny historia som berättas.
 
Mycket underhållande i solstolen, om än inte i nivå med hennes bästa.  
 
Fakta:
Förlag: Hodder & Stoughton
Antal sidor: 304
Utgivningsår: 2011 (2000)
Första meningen: London is basking in blue skies and sunshine.
 
Finns på Bokus och Adlibris.