Morgonen hon försvann – Linwood Barclay

Tim Blakes liv är ingen framgångssaga, liksom många andra har han ett par större misslyckanden bakom sig. Men det är inget dåligt liv, och en stor anledning till det är tonårsdottern Sidney. En eftermiddag kommer Sidney inte hem.

När Tim åker till hotellet där hon sommarjobbar visar det sig att ingen på hotellet hört talas om Sidney. Inte ens hennes närmaste vänner vet var Sidney hållit hus den här sommaren. Tims liv förvandlas långsamt till mardröm och han blir alltmer desperat i sitt sökande. Dagarna går utan några livstecken från Sidney. Så hittas hennes övergivna bil. Där finns spår av blod. Det börjar stå klart för Tim att han inte är ensam i sin jakt efter dottern.

 
Kommentar:
Linwood Barclay bjuder som vanligt in till en fartfylld resa, det är högt tempo, många stickspår och karaktärer att hålla reda på. Det är spännande, men det är något som fattas. Barclay har tappat en del hos mig, jag tycker att han blir mer och mer ospännande för varje bok jag läser. Morgonen hon försvann är snäppet sämre än Alltför nära som är snäppet sämre än Utan ett ord. Och jag vet inte om det är Barclays fel eller om det är jag som tröttnat på hans stil.
 
Visst är det en hyfsad deckare, jag läste den med nöje, men jag blev aldrig fast. Jag vill ha den där nagelbitande spänningen som får mig att sitta som på nålar och vilja läsa en sida till-en sida till hela tiden. Pratar vi mattermer så är det här en gammal hederlig bukfylla. Det mättar, men saknar det där lilla extra.
 
Fakta:
Originaltitel: Fear The Worst
Antal sidor: 395
Utgivningsår: 2012
Första meningen: På morgonen den dag jag miste min dotter bad hon mig att laga äggröra till henne.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Bokstugan, Boktagen och I min hylla.