Bokfrågornas ABC del 21

Bokstav nummer 21 i Bokfrågornas ABC är U.

1. Vilken ungdomsbok skulle du rekommendera till vuxna läsare?
De allra flesta jag läser skulle jag rekommendera även för vuxna, det finns så många otroligt bra ungdomsböcker där ute. En rikigt bra som jag rekommenderar är Nick & Norahs oändliga låtlista, som utspelar sig under en helt oförglömlig natt i New York.

2. Finns det några böcker som du undviker?
Självhjälpsböcker går bort direkt.

3. Berätta om en riktigt underhållande bok!
Jag gillar Sophie Kinsella, tycker att hon skriver underhållande och roliga böcker, även om just Shopaholic-serien inte tillhör mina favoriter. Hon är mycket bättre när hon skriver sina andra, fristående böcker, som exempelvis Karriär & köksbesvär. Skruvat och roligt.

4. Och slutligen vill jag att du tipsar om en bok som är alldeles underbar!
Den gode borgmästaren av Andrew Nicoll är alldeles, alldeles underbar. En ljuvlig bok där man njuter både av berättelsen och berättandet.