Semestersummering

Hejdå sommar, semester och lata bokläsardagar. Hej hösten, jobbet och förhoppningsvis en och annan tekopp + bok i soffhörnan. Men samma lästempo som under semestern går det ju tyvärr inte att hålla.

24 böcker hann jag med under semestern, och bland dem finns några fina guldkorn:

För den som vill skratta och ha en rolig stund rekommenderar jag Baddaren av Emma Hamberg eller Typ trettio av chick-lit drottningen Lisa Jewell (recension kommer lite senare). Båda är riktiga humörhöjare, och det kan behövas när hösten och vardagen gör sitt intåg.

För den som vill drömma sig bort till svunna tider rekommenderar jag mastodontmästerverket Svärdet och spiran av Ken Follett. Det är en läsupplevelse som heter duga! Men boken är över tusen sidor tjock så den tar sin lilla tid att läsa. Vill man drömma sig bort av ett annat slag, och få lite mer romantik och passion i höstrusket (ja, jag tjatar om hösten, men den kommer fortare än ni tror, i morse hade vi sju grader här!) så rekommenderar jag Överenskommelser av Simona Ahrnstedt.

Sen måste jag också lyfta fram Älskade syster av Joyce Carol Oates (pocketnytt) och Flickan med snö i håret av Ninni Schulman (deckardebut).

Nu ser jag fram emot spännande höstläsning!