Igår, idag, imorgon – Barbara & Stephanie Keating

Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 623
Utgivningsår: 2006

Året är 1957, i Kenya kämpar man för självständighet. Tre flickor med vitt skilda bakgrunder blir bästa vänner då de träffas på en internatskola i Kenya. De lovar varandra att ingenting någonsin ska få komma emellan dem. Men när deras ungdomliga idealism möter verkligheten ställs vänskapen på hårda prov. I ett politiskt oroligt Kenya slits deras barndomslöften sönder och flickorna skiljs åt.

Camilla hamnar i 60-talets svängiga modellvärld, Sarah skickas till Irland och universitetsstudier, medan Hannahs familj stannar kvar i Kenya i strävan att få behålla sin farm.


Kommentar:

En bok jag köpte på bokrea och inte riktigt trodde på, men den visade sig vara ett fynd. Lite trög att komma in i, men sedan omöjlig att släppa. Skildringen av Kenya är fascinerande och att handlingen utspelar sig mestadels där gör att den sticker ut och skiljer sig från andra böcker. Man dras lätt in i handligen och lär känna huvudpersonerna, och när boken tog slut kändes det lite vemodigt. Jag vill läsa mer och veta hur det går för de tre vännerna. Så ingen blev gladare än jag såg att det kommit ut en fortsättning, "En evig eld" heter uppföljaren.