Jag vill ha en egen måne – Kenneth Gärdestad & Keijo Liimitainen

Hans musik – älskad av så många och ofta spelad – upptäcks ständigt av nya generationer och ingå numera som en självklar och betydelsefull del i den svenska musikskatten.

Berättelsen om Ted Gärdestad är en framgångssaga utan motstycke och samtidigt en smärtsam livshistoria med grymma inslag – om en begåvad och känslig sökare som ville finna sin egen väg i livet men blev ansatt av lögner och förföljd av illvilliga rykten. 
Här får vi följa Ted från barndomen i Sollentuna till hans alltför tidiga död i juni 1997. Flera av dem som stod honom nära intervjuas: Björn Borg, Ann Zacharias, Björn Ulvaeus, Janne Schaffer, Lennart Östlund och Michael B. Tretow på skivbolaget Polar, turnékompisen Harpo, Teds filosofiske mentor Per Ragnar och vänner från tiden i Bhagwanrörelsen. 
  
"Sanningen om mig själv är som min egen skugga. Den går inte att fånga, men på den plats där ljus och mörker möts ska jag finna sanningen om mig själv." (Ted Gärdestad, 1980.)

Kommentar:
Jag har aldrig varit någon Ted Gärdestad-fan, är väl kanske lite för ung för det, även om man såklart känner till honom och hans musik. Det är en fin bok som brodern Kenneth skrivit, och man kommer Ted nära inpå livet. Som läsare tycker man det är konstigt att ingen "tar tag" i hans sjukdom utan man sopar det under mattan och pratar inte om det. Verkligen en gripande, intressant och fascinerande bok, väl värd att läsa.

Fakta:
Förlag: Forum bokförlag
Antal sidor: 240
Utgivningsår: 2005
Första meningen: Jag skriver det här för att berätta om Ted, hans livsöde oxh hans musik.