Vi möts på Sheerwater – Kristan Higgins

Genevieve London har på många sätt haft tur. I sitt drygt sjuttioåriga liv har hon lyckats bygga upp ett enormt modeimperium, och hon bor på Sheerwater, en stor herrgård i New England. Men hon har stött på svårigheter också – hennes man gick bort för tidigt, och hennes yngsta son försvann spårlöst.

Emma London hade aldrig trott att hon skulle prata med sin farmor igen. När hon var tonåring och hennes mamma dog, lämnade pappan henne hos farmor Genevieve. Till en början tog Genevieve hand om henne, men när Emma blev gravid valde farmodern att sparka ut henne. Nu lever Emma ett bra liv tillsammans med sin älskade dotter Riley. Men när farmor Genevieve en dag ringer och ber om hjälp förändras allt.

Kommentar:
Här har vi en feelgood som innehåller försvunna barn, frånvarande föräldrar, usla föräldrar, självmord, dödliga sjukdomar, sorg, svek, förlust och andra upplyftande ämnen. Men Kristan Higgins lyckas som vanligt förvandla de tunga och jobbiga ämnena till en alldeles ljuvlig romantisk, och dessutom rolig, feelgood.

Vi möts på Sheerwater är en underbar verklighetsflykt med karaktärer som kommer till liv. Jag kan inte sluta tänka på Emma, Riley, Genevieve, Miller och alla de andra. Jag befinner mig fortfarande i Sheerwater mentalt trots att det är flera dagar sedan jag läste ut boken.

Vi möts på Sheerwater är en gripande och varm roman om förlåtelse, försoning och vänskap och som dessutom bjuder på både skratt och tårar. Bästa kombinationen. Kristan Higgins är mästerlig på det hon gör.

Fakta:
Originaltitel: Life and Other Inconveniences
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 435
Utgivningsår: 2022