Projekt jul – Cathy Bramley

I den pittoreska lilla staden Wetherley ser julen inte ut att bli som den brukar. Merry Shaw har en deprimerande jul framför sig. Hon hade tänkt tillbringa den med sin pojkvän i hans tjusiga hus, nyförlovad och lycklig. Men när hennes frieri inte riktigt går som förväntat står hon plötsligt hemlös och ensam inför julen.

Cole Robinson är nyskild och saknar sina barn som flyttat till Kanada med sin mamma. Såväl Merry som Cole har bestämt sig för att julen är inställd i år. Så hur i hela världen kommer det sig att de plötsligt blir ansvariga för att arrangera stadens julfirande …?

Kommentar:
Projekt jul är en snäll julroman, av den sorten som bara bäddar in dig i en värmande fleecefilt – det blir varmt, mjukt och gosigt, och inget alls som kliar eller sticker. Och den här årstiden är det inte alls fel, även om jag nog tycker att romanen hade tjänat på en del stick och skav.

Det går lite för lätt allting – även om det är motgångar så blir allt till det bättre. Kärleksparet får varandra utan komplikationer på vägen. Lite mer dynamik – eller stick och skav – hade jag som sagt önskat.

Men med det sagt är det mysig julläsning. Jag älskar småstäder där alla jobbar ihop och drar åt samma håll, för att få till ett magiskt julfirande.

Fakta:
Originaltitel: The Merry Christmas Project
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2021