Klubben – Christian Unge

En död, naken man dumpas på Stureplan i Stockholm. Polisen kallar in alla resurser då mannen visar sig vara vd för världens största streamingtjänst. Kriminalkommissarie Hanna Mansouri har varit sjukskriven för utbrändhet men slungas nu rakt in i den komplexa utredningen. Det står snart klart att inget är vad det först ser ut att vara. Hanna och hennes kollegor ställs inför en härva av småkriminella losers som tagit sig vatten över huvudet, internationella konstligor och kicksökande överklass. 

Kommentar:
Klubben är första delen i en ny deckarserie med kriminalkommissarie Hanna Mansouri i huvudrollen. Hon är tillbaka på jobbet efter en tids sjukskrivning för utbrändhet, och kastas direkt in i en het mordutredning. En av Sveriges rikaste män har mördats. Spåren leder från småkriminella till större spelare, en exklusiv hemlig klubb, och det visar sig att även Hannas tonårsdotter kan vara ute på djupt vatten.

Det är spännande och snabbläst, och jag gillar det jag läser. Det är många sidor, men jag har inga problem med det, särskilt inte när tempot är högt och det händer saker hela tiden.

Hanna är en intressant karaktär att följa, både på jobbet och på hemmaplan. Det finns spänningar på båda fronter. Jag ser fram emot att läsa kommande delar i serien!

Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 600
Utgivningsår: 2024