Bergets drottning – Victor Pavic Lundberg

Bara några dagar innan svenska folket ska rösta fram en ny riksdag inträffar en tragisk och gåtfull katastrof som får Aftonpostens intensiva valbevakning att stanna upp. I samma veva får Danijela Mirkovic ett hotfullt meddelande som tvingar henne tillbaka till ett förflutet som hon har gjort allt för att lämna bakom sig. Snart ägnar sig både hon och kollegan Loa Bergman åt en farlig jakt på väl begravda hemligheter som rör sig upp mot den yttersta makten.

Kommentar:
Bergets drottning är tredje delen (efter Den som överlever och En förlorad sommar) i serien om journalisterna Loa Bergman & Danijela Mirkovic. Jag tyckte väldigt mycket om de båda tidigare delarna, liksom om duon Loa och Danijela.

I Bergets drottning får vi följa två separata spår, där det ena handlar om en blivande statsministers hemligheter som för Loa till USA, och det andra spåret handlar om Danijelas förflutna som för henne tillbaka till Bosnien och outredda händelser från Balkankriget.

Jag tycker att båda spåren är spännande att följa, men jag tycker inte riktigt om att de är så parallella och nästan oberoende av varandra. Danijela är nästan bara en bifigur i stora delar av romanen, och jag hade gärna sett att historierna flätat ihop sig mer.

Men med det sagt så är det här ändå riktigt spännande läsning, och jag tycker bara mer och mer om Loa och Danijela. Ser fram emot nästa del!

Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 472
Utgivningsår: 2024