De otrogna – Andreas Norman

Som svensk spion mitt i Europa vet Bente Jensen vad det innebär att leva med lögner. Men när hon upptäcker en tung hemlighet i sin familj rämnar tillvaron. Och hemligheten visar sig dölja ett än större hot.

I Syrien rasar kriget. Jonathan Green arbetar inom brittiska MI6 och leder en dold operation för att påverka Mellanösterns framtid. När lögnerna brister möts Bente och Jonathan i ett tyst krig där den du älskar kan vara din värsta fiende.
Kommentar:
De otrogna är uppföljaren till En rasande eld som jag bloggade om häromdagen. I den här delen får vi fortsätta följa svenska spionen Bente och den brittiske spionen Jonathan i Bryssel.
Bente kommer över känslig information som britterna inte alls vill att ska läcka ut, och som också kan skada Sveriges relationer. Och hon får också reda på hemligheter om sin egen man, som ställer hela familjelivet på sin spets.
Här får vi komma Bente närmare in på livet och ta del av hennes vardag med familj och grannar. Det är inte alltid så lätt att kombinera sitt hemliga yrkesliv med privatliv, tonårsbarn och allt vad det innebär. Ensamheten och isoleringen från omgivningens gemenskap är påtaglig.
Berättelsen är länge rätt så ospännande och odramatisk, men sista tredjedelen växlar det upp och blir  rejält våldsamt och obehagligt. Det slutar med en final som gör att man sitter med andan i halsen. Grymt spännande!
Fakta:
Förlag: Albert Bonniers förlag
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2017