Till mina torskar – Hanna Widerstedt

För att glömma vad alla tycker om henne, hennes blogg och den fejkade relationen med influencern Jockiboi lämnar Hanna Widerstedt Sverige. Hon flyttar till Berlin för att bli konstnär. Det visar sig vara mycket svårare än hon trott. Hon söker extrajobb, men får nej överallt eftersom hon inte kan tyska.

I staden kryllar det av strippbarer och bordeller, en kvälls dansande på en klubb leder till att hon senare börjar sälja sex. Det är ett steg in i en värld som är svår att ta sig ur. Hon hamnar i destruktiva relationer, blir gravid och tvingas göra abort.

Hanna varken dricker eller drogar. Istället blir hon shoppingberoende, hetsäter och tar milslånga promenader för att straffa sig själv. När lättklädda bilder och rykten når Sverige vågar hon inte återvända hem utan börjar skära sig själv och planerar att ta sitt liv.

Kommentar:
22 dagar i Big Brother-huset 2012 räckte för att Hanna Widerstedt skulle göra intryck och avtryck, så pass att hon toppade Googles trendlista det året före både Netflix och Loreen. Uppmärksamheten och alla skriverier blev för mycket att hantera, så hon drog till Berlin för att bli konstnär.

Konstnärsdrömmarna gick det sådär med, istället blev Hanna sexarbetare. Och det är ingen glammig lyxvärld som målas upp, utan en skitig och sunkig tillvaro med bottenskrapet av det manliga släktet. Det är en fascinerande värld att få kika in i, men också så tragisk att det gör ont i själen.

Men det är fint att se vad kärleken till ett djur kan åstadkomma, emotional support rabbit ftw. Jag hoppas att det går bra för Hanna nu, att hon kan lägga allt bakom sig och inte falla in i gamla mönster, och kunna ägna sig åt konsten på heltid. Att Hanna har hittat hem.

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 292
Utgivningsår: 2020