Renoveringsobjekten – Eli Åhman Owetz

Susanne har slagit in på en ny väg i livet. Hon har brutit upp från ett passionslöst äktenskap och lämnat arkitektfirman i Stockholm för att starta eget. Ett prestigefullt uppdrag i det lilla samhället Grävinge i Roslagen är den perfekta chansen att börja om på nytt. Till en början verkar det vara ett riktigt drömjobb att rita om fabriken, där man en gång tillverkade den berömda Grävingesandalen , till en lyxig konferensanläggning. Men när ägarparet presenterar sin vision börjar Susanne ana oråd. De vill riva alla husen längs fabriksgatan i byn. Ju mer Susanne lär känna sina nya grannar, desto mer omöjligt börjar hela renoveringsprojektet kännas.

För vad kommer att hända med Ingegerd som har bott i Grävinge i hela sitt liv? Hon som bjuder på kaffe med dopp och minnen från förr. Och Conny, fastighetsskötaren som väver bilinredningar på fritiden? Han som är mycket yngre än Susanne men som får henne att skratta som hon inte gjort på väldigt, väldigt länge.

 
Kommentar:
Det var inte riktigt meningen att jag skulle läsa Renoveringsobjekten, jag blandade ihop den med Brevvännerna, som är nominerad till Årets bok och som jag ville läsa på grund av det. Men hur som helst, nu blev istället Renoveringsobjekten min första bekantskap med Eli Åhman Owetz.
 
Jag tycker att det här är en varm och lättläst feelgood med sommarkänsla. Det är landsbygd, loppis, nystart och nya vänner. Det puttrar på och är lite småtrevligt. Kravlös hängmatteläsning.
 
Fakta:
Förlag: Harper Collins
Antal sidor: 282
Utgivningsår: 2020
 
Finns på Bokus och Adlibris.