Familjen Bridgerton: En annorlunda allians – Julia Quinn

 
Daphne Bridgerton är både smart och vacker – ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan – en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.
 
Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.
 
Kommentar:
Lite historisk romance och verklighetsflykt var precis vad jag behövde, och visst fyller En annorlunda allians sitt syfte. Men såld blir jag inte, det finns för många ”no-nos” för min smak.
 
Jag gillar inte att krocken mellan historiskt och modernt. Miljöerna är 1800-tal, men det är så mycket moderna inslag och uttryck i dialogerna vilket stör mig. Jag gillar inte heller de mansbröliga och testosteronstinna brorsorna. Och sen var det för mycket pang på, det hade varit mer givande om de fått gå och tråna efter varandra lite längre. 
 
Men visst blir jag underhållen, och nog vill jag läsa även kommande delar i serien. 
 
Fakta:
Originaltitel: The Duke and I
Förlag: Lovereads
Antal sidor: 419
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.