Saknad, förmodad död – Susie Steiner

Manon Bradshaw är 39 år gammal, och även om hon är en respekterad medlem av poliskåren och älskar sitt jobb önskar hon sig ett helt annat privatliv. Manon är singel, längtar efter barn, och stämpeln ”desperat medelålders kvinna” närmar sig. En sen kväll, efter ännu en katastrofal nätdejt, sätter hon som vanligt på polisradion för att låta dess bakgrundsljud vagga henne till sömns – och hör ett meddelande som får henne att omedelbart bege sig till en förbryllande brottsplats.
 
Edith Hind – student vid Cambridge och den vackra dottern till den kungliga familjens läkare – har varit försvunnen i nära tjugofyra timmar. I hennes hem finns få ledtrådar: några blodstänk i köket, hennes telefon och nycklar som lämnats kvar, och den öppna ytterdörren utan tecken på åverkan. Manon förstår att fallet kommer att bli stort och att varje sekund är avgörande för om Edith kommer att hittas levande eller inte. Allteftersom sökandet utvidgas och trycket från media ökar, kommer fler av Ediths hemligheter fram: hennes krångliga kärleksliv, och hennes underliga beteende före försvinnandet.
 
Kommentar:

Jag har en förkärlek till den här sortens deckare där tempot är lågt och handlingen egentligen ganska ospännande. Jag måste dock säga att jag kämpade en del med den här boken, och jag tror att det till stor del berodde på att jag lyssnade till ljudboken. Vissa böcker funkar helt enkelt bättre att läsas än att lyssnas, och jag tror det här är ett sådant exempel.

Jag gillar huvudpersonen Manon, som vi får följa både på det privata planet och i yrkeslivet. Hon är å ena sidan ensam, sårbar och osäker, men å andra sidan säker, stark och driven. En vältecknad och sympatisk karaktär som jag fattar tycke för.

Som deckare betraktat är den som sagt ganska ospännande, men det betyder inte att den inte är intressant. Jag tycker den är riktigt bra, även om slutet lämnar en del att önska. Jag kommer definitivt att läsa fler delar i serien, och det enbart för Manons skull.

Fakta:
Originaltitel: Missing, Presumed
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 400
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.