När du läser det här – Mary Adkins

I fyra år jobbade Iris Massey och pr-geniet Smith Simonyi sida vid sida. Men Iris har dött av en obotlig sjukdom, bara trettiotre år gammal. Smith känner sig vilsen utan sin vän och kollega, men upptäcker till sin förvåning att Iris de senaste sex månaderna har skrivit en blogg, full av skarpsynta och ofta roliga iakttagelser från slutskedet av ett liv som inte fick levas klart.
 
Hon har också lämnat Smith med en sista önskan: att han ska göra en bok av hennes blogginlägg. Med hjälp av den charmiga och tillmötesgående (om än lite väl uppriktiga) praktikanten Carl skrider Smith till verket för att uppfylla Iris sista önskan. Men för att kunna göra det måste han övertala Iris storasyster Jade, som helt har tappat fotfästet efter förlusten av sin syster.
 
Kommentar:
Alltså jag kan verkligen inte med böcker som bygger enbart på mailkonversationer, blogginlägg och sms. Det funkar inte den här gången heller. Om det är en DEL av boken, ja visst, men inte när hela boken är uppbyggd på det här sättet. Det blir bara billigt och platt.
 
Jag tycker inte att karaktärerna kommer till liv, och historien berör inte heller riktigt. Det är lättläst, och jag kan väl ge ett litet plus för värmen i slutet, men näe… på det hela taget klickar det inte alls tyvärr.
 
Fakta:
Originaltitel: When You Read This
Förlag: Lavender Lit
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.