Gäddsimmerskan – Cecilia Klang

När reklambyråchefen Charlotte Hammars karriär tar en oväntad vändning krackelerar hennes högpresterande livsstil. Hon tvingas omvärdera sina (många) förutfattade meningar om hur livet ska levas och gör något hon aldrig hade trott att hon skulle göra. Samtidigt har entreprenören Kent Åsberg i Hanfors kommit på en, enligt honom, genial affärsidé för att locka turister till hans stugby. Han behöver bara lite hjälp med marknadsföringen.

 
Kommentar:
Gäddsimmerskan är en rolig och charmig feelgood som först gavs ut som ljudboksserie på Storytel. Nu har den blivit pocket, och finns alltså tillgänglig för alla som hellre bläddrar än lyssnar. 
 
Gäddsimmerskan följer den numera alltid traditionella mallen med karriärskvinna som inser att hon inte lever det liv hon vill leva, men här finns också det mindre traditionella inslaget med entreprenören Kent och hans vision om gäddsimning. Kent är precis som en Bert Karlsson, fast något mer sympatisk. Jag gillar honom!
 
Jag tycker om karaktärerna Charlotte och Kent, och även miljön i Hanfors med sina nitiska kommuntjänstemän i spetsen. Boken som sådan är som starkast i början, men tappar något mot slutet. Vissa bitar går det lite för hastigt, medans andra är väldigt detaljerade. Det känns också som att det slutar lite mitt i, men det är helt okej eftersom jag såg att det kommer en uppföljare.
 
Gäddsimmerskan är en klart läsvärd debut av Cecilia Klang, och jag ser fram emot att läsa fortsättningen som förväntas komma nästa år.
 
Fakta:
Förlag: Storytel Pocket
Utgivningsår: 2019
Antal sidor: 323
 
Finns på Bokus och Adlibris.