I Owe You One – Sophie Kinsella

Fixie Farr gör skäl för sitt smeknamn – hon kan inte låta bli att fixa saker. Hon vill alltid vara alla till lags, kan aldrig säga nej, och försöker hjälpa till med allting överallt, hela tiden. Så när en främling på ett café ber henne att passa hans laptop medans han tar ett samtal, så slutar det med att hon kastar sig själv under ett takras för att rädda datorn. Som tack får Fixie en IOU – en skuldsedel där affärsmannen Seb är skyldig henne en gentjänst om hon någonsin behöver en.

Och det visar sig att hon behöver en tjänst. Hennes ungdomskärlek Ryan kommer tillbaka till stan, och han behöver ett jobb. Men skuldsedeln slutar inte där, utan en sak leder till en annan, och Sebs och Fixies vägar korsas gång på gång.

Sophie Kinsella är tillbaka med en ny, härlig, och rolig romantisk komedi. Jag lyssnade till den på Storytel och den är fantastiskt bra inläst av Fiona Hardingham.

Jag gillar karaktärerna Fixie, som det är så lätt att relatera till, och Ryan som är så härligt douchig. Själva storyn är rätt så förutsägbar, men det spelar mindre roll. Det är ändå en underhållande resa och en av Kinsellas bättre böcker. Jag tycker dock att kemin mellan Fixie och Seb kunde ha varit bättre. Där hade det gärna fått finnas mer dynamik och gnistor.

Fakta:
Antal sidor: 448
Utgivningsår: 2019

Finns på Bokus och Adlibris.