Mellan dig och mig – Catherine Isaac

Jess har uppfostrat sin son William på egen hand. När pappan, Adam, inte dök upp förrän efter förlossningen med läppstift på kragen fick Jess nog och kastade ut honom. Kort därefter flyttade Adam till Frankrike för att förverkliga sina drömmar.

Tio år senare kämpar Jess mamma mot en allvarlig sjukdom. Med kort tid kvar att leva, tvingar hon sin dotter att slutligen erkänna det hon alltid ignorerat: att William faktiskt behöver sin pappa i sitt liv. 

Tillsammans med sin tioåriga son beger sig Jess till Frankrikes idylliska, böljande landskap med ett enda uppdrag: att få Adam att älska honom. Men samtidigt plågas Jess av en egen hemlighet, en som ingen, särskilt inte William får upptäcka.

Kommentar:
Mellan dig och mig är en bitterljuv och varm feelgood som går rakt in i hjärtat. Att den utspelar sig på franska landsbygden gör inte saken sämre. Jag hoppas verkligen att det blir film av denna, Lionsgate har i alla fall köpt filmrättigheterna.

Här finns en hel del svärta, men trots allvarliga ämnen och sorgliga scener, så finns det också väldigt mycket kärlek, skratt och varma relationer som balanserar upp. Även om den i stort är förutsägbar så bjuder den på flera överraskningar längs vägen, som jag inte riktigt såg komma.

Catherine Isaac har tidigare skrivit ett antal böcker under namnet Jane Costello.

Fakta:
Originaltitel: You Me Everything
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 337
Utgivningsår: 2018

Finns på Bokus och Adlibris.