En vinter i Paris – Jenny Oliver

Den här vintern tänker Rachel fly allt: sitt jobb, sin relationsrädde pojkvän och den lilla engelska byn som hon vanligtvis älskar. Paris väntar, och den mytomspunna baktävling som Rachels kollegor har anmält henne till.Samtidigt som hon kämpar med att inte knäckas av tävlingens jury och expert, den legendariska men ökända bagaren Henri Salernes, får hon svårt att inte charmas av hans snygga bror

Den lysande staden sveper snabbt in Rachel i snötäckt magi, men vad kommer hända när det plötsligt är dags att vända hem igen?

Kommentar:
En vinter i Paris är årets julroman från Printz Publishing, och det är en fluffig liten karamell att njuta av. Omslaget är fantastiskt fint!
Det är dock inte en bok som ger mig julstämning. Tycker inte att det är särskilt mycket jul alls, och i det här fallet känns det som att julen är pålagd och finns med bara för att om det är en jul-lit så kommer man undan med en lite tunnare och sämre handling än i ”vanlig” feelgood/chick lit. Och det är lite synd.
Men gillar man böcker som har med bakning att göra, och vill man ha en stunds lättsam läsning, så är det här boken för er.
P.S – Om ni längtar efter mitt traditionsenliga inlägg om årets jul-lit/julromaner/christmas lit så kommer det i helgen.
Fakta:
Originaltitel: The Parisian Christmas Bake Off
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 210
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.