30 dejter på 30 dagar – Sarah Title

Melissa, eller Bernie som hon kallas, har aldrig brytt sig om berömmelse. Som bibliotekarie på ett universitetsbibliotek är det heller inte särskilt ofta möjligheten att bli kändis uppenbarar sig. Men när en video av ett frieri som äger rum i biblioteket blir en viral succé, är det inte de nyförlovade som uppmärksamheten riktas mot, utan mot Bernie som i en helknasig min himlar med ögonen åt hela spektaklet. Snart är ”Ogillande bibliotekarien” ett begrepp som snurrar runt i alla sociala medier.

Colin är journalist och om han inte får ett scoop snart är troligtvis hans karriär som dejtingrådgivare i en ung, hipp nättidning över. Trots hans egna högst bristfälliga meriter på dejtingscenen lyckas han till sin chefredaktör pitcha idén om att hitta dejter till de odejtbara – till exempel Bernie.

Bernie tror inte på lyckliga slut och klarar sig alltid utmärkt på egen hand. Men hon har också svårt att motstå en utmaning. Hon går alltså med på Colins förslag om att dejta 30 olika män på 30 dagar. Men det blir inte den hon tänkt som vinner hennes hjärta till slut.

Kommentar:
30 dejter på 30 dagar är en romantisk feelgoodpralin som är helskön underhållning. Förutsägbar som sjutton, det råder inga som helst tvivel om hur den här historien ska sluta, men det spelar ingen större roll heller. Man vet ju precis hur en kexchoklad smakar – och ändå köper man den och njuter av den till fullo. Det är lite samma grej här. Det är underhållande, men särskilt överraskad blir man inte.
Det som lyfter historien är Bernie, hon är modern och frispråkig, men brottas med sig själv och omvärlden. Jag gillar även Colin, som från början framstår som mer eller mindre douchig. Man får dock aldrig riktigt lära känna honom, och det hade jag gärna gjort.
30 dejter på 30 dagar tycker jag bättre om än Titles Förälskad i trubbel som jag läste tidigare i somras. Jag tycker dock att båda historierna saknar lite drama, lite mer konflikt, något överraskningsmoment eller hinder på vägen. Det hade gjort läsningen ännu mer underhållande. Men, ändå, jag njuter till fullo av den här lilla romance-kexchokladen.
Fakta:
Förlag: Lovereads
Antal sidor: 259
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.