Bilder av henne – Karin Slaughter

Andrea vet allt om sin mamma Laura: Hon vet att hon har bott hela sitt liv i den lilla kuststaden Belle Isle, där alla känner alla. Hon vet att hennes mamma inte har några som helst hemligheter. För vi känner ju alla våra mödrar utan och innan. Eller?

Men en dag, under en vanlig shoppingtur i gallerian, tar bådas liv en våldsam vändning. En ung man attackerar utan förvarning flera människor och Laura är den som oskadliggör honom – på ett oroväckande kallblodigt sätt. Med ens riktas polisens misstankar från mannen mot Laura. Har Andreas mamma gjort sig skyldig till mord? Vem är hon egentligen?

Andrea tvingas ge sig av på jakt efter svar. Ett sökande som för henne över hela USA och trettio år tillbaka i tiden, till en tid när Laura hade ett annat namn och levde ett helt annat liv.

Kommentar:
Bilder av henne är en händelserik thriller, men jag tycker nog inte att den når upp till samma nivå som det jag tidigare läst av Karin Slaughter. Den här gången är det stundtals väldigt bra, tempofyllt och en bladvändare, men stundtals är den också långtråkig. Och ibland känns det som händer väldigt överdrivet och långsökt. Jag minns inte Karin Slaughter på det här sättet, men det är också flera år sedan jag läste henne. Min smak kanske har förändrats.
Jag tycker inte att det här är en dålig bok, det är en standard-thriller som gör jobbet. Den underhöll mig för stunden, men kanske inte så mycket mer än så.
Fakta:
Originaltitel: Pieces of Her
Förlag: HarperCollins Nordic
Antal sidor: 400
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.