Alltid din dotter – Caroline Säfstrand

I det gula huset på åsen står Jill Bergstrands dörr ofta på vid gavel. Hit kan vem som helst komma, när som helst. Hon ställer upp, hjälper till och tar hand om allt och alla och begär aldrig något tillbaka. Livet går sin gilla gång tills en enträgen släktforskare dyker upp. Denne har information om Jills mor Miriam. Historien är så osannolik att Jill först avfärdar den, men släktforskaren ger sig inte, och en redan komplicerad relation mellan mor och dotter ställs på sin spets. Hur ska de förhålla sig till den händelse som ingen av dem någonsin pratar om?
Samtidigt sveper förändringens vindar genom Jills trygga tillvaro. När avståndet till tonårsdottern växer, en oroväckande nyhet sprids på jobbet och den tillfälliga grannen Lucas dyker upp, kan inte ens post-it-lapparna med visdomsord om lycka ändra det faktum att inget kommer att bli sig likt.
Kommentar:
Alltid din dotter är Caroline Säfstrands fjärde bok, men det är den första av henne som jag läser. Jag har sett de andra, i periferin, och tänkt att jag vill läsa, men aldrig kommit längre än så.
Jag tycker om det långsamma berättandet och känslan av att det är på riktigt. Det är verkligen inte skruvat eller tillspetsat åt något håll, utan det är vardaglig lunk, trovärdiga karaktärer och välskildrade relationer. Mor- och dotterrelationer är ett tacksamt ämne att skriva om, och Säfstrand gör det väldigt bra. Historien berör mig, och delvis beror det på att jag kan relatera till delar ur min egen familjs historia. Handlingen kommer mig därför rätt nära.
Alltid din dotter är en varm och fin historia, och jag läser gärna mer av Caroline Säfstrand.
Fakta:
Förlag: Massolit
Antal sidor: 295
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.