Vi hade ju bara en paus – Lindsey Kelk

Liv och Adam är på sin drömresa. Men semestern slutar inte som Liv trott, med ett frieri. Istället vill Adam ha en paus i förhållandet.Medan hon gräver ner sig i jobb försöker han ta sig upp ur hålet han grävt åt sig själv. Snart växer den lilla pausen till en avgrundsdjup klyfta, och frågan är om de kan ta sig över den och hitta tillbaka till varandra. Och viktigast av allt: Är det vad de vill?

Kommentar:

Kul att Harper Collins Nordic kommer med fler och fler titlar i ”women’s fiction” eller chick lit eller vad man nu väljer att kalla genren. Romantisk och rolig underhållningslitteratur helt enkelt. Kul också att svenska läsare får chansen att bekanta sig med Lindsey Kelk.

Vi hade ju bara en paus är en klassisk chick lit med alla de traditionella ingredienserna. Gillar man Kinsella så gillar man även Kelk. Jag tycker att det här är underhållande för stunden, men den känns också aningen daterad. Även om den inte har flera år på nacken så känns själva temat förlegat och framförallt redan gjort så många gånger förut.
Jag gillar visserligen att historien berättas växelvis av Liv och Adam för att få båda deras perspektiv, men de har alldeles för lika röster så att man förstår inte riktigt när det skiftar. Det hade behövts en tydligare inledning eller helt enkelt lite olika ton och upplägg.
Men det finns ett antal roliga scener och en del roliga bifigurer som förhöjer läsningen. Det här är lättsamt, snabbläst och underhållande.
Fakta:
Originaltitel: We Were On a Break
Förlag: Harper Collins Nordic
Antal sidor: 352
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.