Hetta – Jane Harper

Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.
 
Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer – men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen.
 
Kommentar:

Jane Harpers debut Hetta är en tät och atmosfärisk thriller där miljöbeskrivningarna påverkar läsaren rent fysiskt. Det är klibbigt, dammigt, svettigt. Man riktigt känner hettan och befinner sig i det torra och magra landskapet. Trots de stora viddarna känner man sig fast i den lilla staden, och känner sig kvävd liksom invånarna själva.

Det är också en grym historia. Ett utvidgat självmord – eller ett mord? Hur långt kan människan drivas av olika omständigheter? Trådar från det förflutna vävs ihop med nutiden på ett skickligt sätt. Mycket läsvärd och spännande.
 
Fakta:
Förlag: Forum
Antal sidor: 335
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.