My som i @my_story – Åsa Bonelli

Efter en – även med vanedrickaren My:s mått mätt – ovanligt blöt Stureplanstillställning, vaknar den kända influencern upp i sin säng med tidernas baksmälla och otaliga minnesluckor. Och när My upptäcker att hennes föräldrar, hennes syster och bästa vännen Lukas alla sitter i hennes kök och väntar på henne, kan hon utläsa av deras anklagande stenansikten att det inte bara kommer att handla om den sedvanliga klagovisan om My:s vilda, oansvariga liv.
 
My:s farhågor besannas, det hon gjort kvällen innan är det som fått droppen att rinna över för hennes familj, och om hon inte går med på att skickas iväg till Italien på någon slags avvänjning, så klipper hennes familj banden med henne, för alltid.
 
På väg mot Toscana tar My allt med godan ro, övertygad om att hon lätt överlever ett par veckor på något schysst rehab, det kanske till och med kan bli ganska skönt att få slappna av. Men väl framme hos moderns väninna – som visar sig driva ett illaluktande högljutt hundstall ­– blir My brutalt varse att vistelsen inte kommer att bli någon dans på rosor.
 
Kommentar:

My är partytjejen och influencern vars fokus ligger på det perfekta instagramflödet. Yta är viktigt, att ständigt vara uppkopplad och leva sitt online är Mys verklighet, liksom att gå på de creddigaste festerna och ha de bästa bloggsamarbetena. Men My festar också för mycket, och till slut sätter hennes familj stopp. De mer eller mindre tvingar henne till en time out, och skickar henne till moderns väninna Gia som driver ett hundstall i Toscana.

Det blir tvära kast för My. Ingen mobil, inget internet, och de sena partykvällarna byts mot tidiga morgnar och hårt arbete på gården. Det blir motstånd till en början, men bit för bit lär sig My ett och annat om sig själv och vad som verkligen betyder något.
 
My som i @my_story är en varm och underhållande historia om att bryta mönster, omvärdera sig själv och vad som är viktigt i livet. Mys resa griper tag i mig, och jag blir både tårögd och hjärtevarm. Och inramningen med ett hundstall i Toscana är svår att motstå.
 
Fakta:
Förlag: World Audio Publishing
Utgivningsår: 2018
 
Finns på Bokus och Adlibris.