The Child Finder – Rene Denfeld

För tre år sedan försvann femåriga Madison Culver spårlöst i skogen, när hennes familj var ute och letade en julgran. De lokala poliserna är säkra på att Madison frusit ihjäl, men hennes föräldrar är säkra på att hon lever, att någon måste ha tagit henne. De vänder sig till Naomi Cottle, en privatdetektiv som specialiserat sig på att hitta försvunna barn. 
 
Naomi tar sig an fallet och beger sig till de djupa skogarna i Oregon. Som barn hölls Naomi själv fången men lyckades fly, och hon plågas av mörka, fragmentariska minnen och en känsla av förlust från den tiden. Hon har aldrig lyckats gå till botten med sitt eget förflutna så hon ägnar sitt liv åt att rädda andra försvunna barn. 
 
Det är ingen spoiler om jag avslöjar att Madison hålls fången av en man med namnet B. Madison flyr in i en fantasivärld där hon kallar sig för Snöflickan, och minnet av Madison hålls vid liv genom sagor hon berättar för sig själv och bilder hon ristar in på väggarna i sin cell.
 
The Child Finder har ett alldeles utsökt vackert omslag, vilket också var vad som fick mig att fastna för boken.  Och den spöklika och drömska känslan finns också i själva romanen. Det är både mardrömslikt otäckt och vackert på samma gång. Bitvis är det väldigt obehaglig läsning, men det finns samtidigt en känsla av hopp. The Child Finder är riktigt bra och det är en bok som jag kommer att bära med mig länge.
 
Fakta:
Förlag: Harper
Antal sidor: 288
Utgivningsår: 2017