Ung kvinna saknad – Claire Douglas

En natt för tjugo år sedan försvann Sophie Coller. Hon lämnade ingenting efter sig, förutom en ensam sneaker på den gamla piren och ett stort tomrum i hjärtat på sin bästa vän Francesca. Nu har en kropp hittats, och Francesca dras tillbaka till den kuststad som hon så länge försökt glömma. Kanske kommer sanningen om vad som hände Sophie till sist att komma fram. Ändå börjar Francesca önska att hon inte hade återvänt.
 
Vart hon än vänder sig möter hon spöken ur sitt förflutna. Samma gamla ansikten, samma tillhåll, som i hennes ungdom. Men om någon vet vad som faktiskt hände Sophie den där kvällen måste hon ändå få veta. Det är bara det att den sortens avslöjanden kan kosta en allt man håller kärt: familj, psykisk hälsa, till och med livet.
 
Kommentar:

Ung kvinna saknad är en vansinnigt spännande men samtidigt icke helt trovärdig historia. Jag gillar själva storyn, med sina vibbar av spökhistoria, och det är så väldigt spännande på sina håll att det är helt omöjligt att sluta läsa.

Det är också mycket snyggt gjort hur precis alla är misstänkta och att misstankarna hela tiden växlar från kapitel till kapitel. 
 
Men jag gillar inte allt. Jag tycker det blir för långsökt och inte helt trovärdigt, men på något sätt så köper jag det också, för det är så väldigt spännande. Det är fullt av snabba vändningar, psykologisk spänning och tät stämning som gör att jag förlåter allt det jag inte tycker om. Klyschan bladvändare passar verkligen in här, det är svårt att lägga boken ifrån sig.
 
Jag har läst boken på engelska, Local Girl Missing.
 
Fakta:
Originaltitel: Local Girl Missing
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Antal sidor: 303
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Adlibris och Bokus.