Manglade dukar och vikta servetter – Ewa Klingberg

Utan att riktigt förstå hur det gick till så har Felicia blivit med hus. Inte en vanlig villa, utan en stor fastighet med hyresgäster som nu är hennes ansvar. En av lägenheterna ska hon inreda till sig själv.
 
När Felicia möter den attraktive antikhandlaren Jonathan som vill fylla hennes bostad med tidstypiska möbler vänds hennes liv upp och ned. Felicia tar tacksamt emot inredningshjälp från Jonathan, men vad varken Felicia eller Jonathan känner till är att en av möblerna döljer en gammal hemlighet som leder till Nanny, en ung kvinna som arbetar som piga i ett välbemedlat hem i Karlskrona år 1851.
 
Ensamheten blir plötsligt ett virrvarr av nya bekantskaper, de gamla murriga väggarna får nytt liv och Felicias sårade hjärta tinar upp. Men hur ska hon hantera en kärlek som är omöjlig redan från början?
 
Kommentar:

Det finns chicklit, ladlit, momlit… listan kan göras lång. Manglade dukar och vikta servetter är ett trevligt exempel på tant-lit, vilket redan titeln skvallrar om. 

Det här är kravlös och underhållande läsning som passar fint för hen som känner att hen växt ifrån Kinsella och Colgan men ändå vill ha något lättsamt att läsa. Jag tycker dock att den brottas med samma problem som exempelvis Colgans lilla bageri. Det är en allt för spånig karaktär i huvudrollen. Jag kan störa ihjäl mig på sådant. Och Jonathan är mer än lovligt creepy. Det finns noll kemi. Men må dom bli lyckliga ihop!
 
Jag tycker däremot om själva miljön och de övriga människorna runt omkring. Trevlig är ett ganska bra ord att sammanfatta den här boken med. 
 
Fakta:
Förlag: Historiska Media
Antal sidor: 358
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlbiris.
Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg och Västmanländskans bokblogg.