De vackra döda – Belinda Bauer

Eve Singer är beroende av döden. Hennes karriär som kriminalreporter på TV är på väg att dala, och hon är beredd att ta till nästan vilka medel som helst för att tillfredsställa sin blodtörstiga publik.
 
Mördaren är också beroende av döden. Inte nog med att han fortsätter att döda. Han tillkännager dessutom sina makabra framträdanden i förväg, i syfte att visa upp döendets skönhet för världen.
 
När han kontaktar Eve tar hon tacksamt emot erbjudandet om att få vara först med varje nytt och blodigt spektakel. Tills hon inser att mördaren har två besattheter – och att hon är den andra.
 
Kommentar:

Jag brukar säga att Belinda Bauer är en av mina favoritförfattare, men hon är samtidigt väldigt ojämn. Man vet aldrig riktigt var man har henne. Hennes förra bok, Det slutna ögat, var ett riktigt magplask. Hennes debutbok Mörk jord är bland det bästa jag läst, någonsin. Hur som helst, trots den ojämna kvaliteten så håller hon en hög lägstanivå. Hon är alltid läsvärd.

De vackra döda hamnar någonstans på den övre halvan av hennes böcker. Det är inte någon ny Mörk jord, jag har börjat inse att dit upp når vi aldrig igen, men det är ändå väldigt bra, spännande och skrämmande läsning som serveras. Den är också skriven med glimten i ögat, det är lite roligt också, mitt i allt det seriemördande otäcka.
 
Jag tycker om persongalleriet, och jag gillar också relationen mellan Eve och hennes demenssjuke pappa. Det känns verklighetstroget, och är också skrämmande, fast på ett helt annat sätt.
 
Fakta:
Originaltitel: The Beautiful Dead
Förlag: Modernista
Antal sidor: 348
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Maddes bokblogg och Och dagarna går.