Det slutna ögat – Belinda Bauer

Fem fotavtryck är det enda som bevisar att fyraårige Daniel någonsin varit där. Och nu är det allt hans mamma har kvar. Varje dag vaktar hon de små avtrycken i cementen. Polerar dem så att de glänser. Glider allt närmare vansinnets gräns.
 
När ett medium så erbjuder sig att hjälpa henne, tar hon chansen. Vem skulle inte ha gjort det? Kanske kan han tala om för henne vad som hänt hennes son… Men är mannen verkligen den han utger sig för att vara?
 
Kommentar:

Belinda Bauer är en av mina favoritförfattare. Mörk jord är bland det bästa jag läst, och även om hon inte lyckats toppa debuten så har hon ändå åstadkommit fyra andra riktigt spännande och ruggiga romaner. Men med Det slutna ögat, hennes sjätte bok, så undrar jag faktiskt vad som har hänt. Vad håller hon på med?

För det här griper inte tag i mig alls. Det blir liksom för mycket, för konstigt och för fel. Ett visst mått av övernaturlighet kan vara helt okej och till och med mer än så, men här blir det bara… fel. Det mesta är faktiskt konstigt, allt ifrån karaktärerna till handlingen till upplösningen.
 
Jag är aningen förbryllad efter att ha läst ut den här boken, och hoppas verkligen, verkligen, att det här är ett olycksfall i arbetet och att det inte är början på en ny serie med samma tema eller ännu värre samma karaktärer igen. Det orkar jag inte med. (Är den här kommisarie Marvel förresten samma Marvel hon skrivit om förut?)
 
Fakta:
Originaltitel: The Shut Eye
Förlag: Modernista
Antal sidor: 295
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Johannas deckarhörna.